Menu
Toko Mebel Furniture Ukir Jepara Kualitas Terbaik | ✓ Berkualitas ✓ Harga Murah ✓ Terpercaya

fillosofi gebyok

KategoriUncategorized
Di lihat475 kali
Harga Rp (Hubungi CS)
Beli Sekarang
081386361900
081386361900
081386361900
rahmajatimebel@gmail.com

Detail Produk fillosofi gebyok

Ing kesempatan iki aku nyobo jlajah arti,makna gebyok        soko sisi etika ,estetika,lan soko ringkese tetep urep nganti saiki Gebyok karo ukiran ;A fisuf Rusia leo Tolstoy ngucapake ”SENI ORA MINANGKA PAKARYAN”nanging manifestation soko pengalaman lan perasa,an artis naliko handicraft sen di ulangake keturunan”.kerajinan ora gambarake perasa,an seniman ,nanging ganda,ake wong wong seng gawe sregep.mulane gebyok gebyok ora mung kerajinan nanging dueni makno

Ing mangsa pamaréntahan Ratu Kalinyamat, pimpinan Jepara ing abad kaping 16 uga maca: Sejarah Kota Jepara gebyok wis digawé lan dadi masterpis. Gebyok nggambarake pikirane lan perasaan estetika lan etika. Gebyok ora mung wujud makna. Gebyok nuduhake kawicaksanan manungsa. Ing masa pamaréntahan Ratu Kalinyamat, gebyok sing wis dikembangake yaiku papan kayu sing diisi kerajinan ukiran. Gebyok digawe kanggo entuk manfaat praktis, sopan, lan esthetic. Minangka kabutuhan praktis sing gebyok minangka omah sing prayoga, senadyan kebak ukiran nanging ora ninggalake kekuatan minangka omah penyangga. Lan omah iki ora omah biasa, nanging omah mulya. Mbayangno, kanggo nggawe gebyok dhewe kudu milih bahan kayu, para ahli cukup dipercaya, lan mbutuhake wektu sing cukup.

Gebyok uga nduweni nilai etika amarga gebyok nduweni pesen rohani kanggo para pedunung. Ukiran ing gebyok (SP Gustami, 2008) nyariosaken tujuan gesang manungsa-sangkan paraning dumadi-: harmoni, kamakmuran lan perdamaian. Desain harmoni Gebyok nuduhake pentinge harmoni karo alam. Gebyok uga minangka tandha dalan menyang swarga, yaiku munggah lan tiba saka roh leluhure. Swastika minangka simbol harmoni lan keseimbangan urip. Bunga awu arupa simbol saka regenerasi, kesuburan, lan kesinambungan. Kala makara minangka simbol cinta antarane ibu lan anak.

Gebyok nganti saiki dadi salah sawijining warisan budaya Indonesia sing ora retak dening jaman. Gebyok kebak metafora lan simbol pesan babagan kabijakan urip, babagan kesejahteraan urip. Kemakmuran ora mung ana ing donya nanging ing jaman akhir. Gebyok dipigunakaké dadi simbol kekayaan ing Cagar Alam. Gebyok akeh digunakake ing House Suci sadurunge 1810 AD, simbol kamulyan lan kasugihan saka pemilik. Lingkungan Suci ing Kulon iki digawe minangka papan khusus saka rumah tradisional suci. Ngembangaken kesadaran lan bangga warisan budaya lokal, ngiring damel semangat kagem ningkataken lan ngembangaken budaya gebyok. Saiki gebyok luwih disenengi ing saindhenging Indonesia malah ing donya.

Sadurunge, ukiran suci didominasi kembang teratai. Iki bisa dingerteni amarga nalika jaman kuno, mayoritas agama Kudus yaiku agama Hindu. Sunan Kudus, nabi Islam tanah Jawa, ngenalake ukiran kembang mlathi. Bunga mlathi sing cilik, putih lan wangi. Makna melati minangka simbol yen penganut agama Islam ing wektu kuwi cacah cilik, nanging bisa menehi wangi kanggo lingkungan. Jasmine ing gebyok contrived disambungake kanggo saben liyane, lan uga campuran karo komponen liyane. Makna simbolis keakraban iki yakni Muslim lan wong-wong agama liya kudu bersatu demi membangun perdamaian, meskipun beda agama lan opini. Ukiran kayu ing gebyok mbutuhake tingkat skill dhuwur. Nganti saiki iki kemajuan ora sirna. Pengrajin Gebyok ditemokake ing wilayah Jepara lan Kudus. Endi wong mbangun skill ukiran iki? Aspek Profesi / Ukiran

Kudus saiki luwih dikenal minangka kutha rokok, nalika Jepara minangka kutha ukiran. Dawa sadurunge Jepara misuwur minangka sawijining ukiran, kutha Kudus pisanan dikenal minangka pusat ukiran. Engraving ditepungake ing masyarakat suci nalika imigran misuwur saka kutha Yunan – China The Ling Sing, teka ing abad kaping 15. Sing Ling Sing teka ing Kudus ora mung nyebarke Islam nanging uga ngajar kayu ukir. Ukiran kasebut dikenal minangka Sung Ging, sing misuwur kanthi subtleti lan mahakarya sing apik tenan. Ling Ling banjur dikenal minangka pengkhotbah Islam, dikenal minangka Kiai Telingsing. Jeneng iki saiki diabadikan dadi jeneng jalan gedhé ing Kutha Suci. Ing Kudus ana uga desa sing dijenengi Sunggingan, kira-kira saka jeneng Kiai Telingsing.

Saka abad kaping 16 nganti abad kaping 18, tukang ngurus Kudus nampa macem-macem pesenan kanggo mbangun omah kayu. Bahan utama yaiku jati kanthi kualitas paling apik sing disupuhake saka alas Blora, Tuban, lan Bojonegoro. Ing abad ka-19, kayu jati kualitas sing paling dhuwur wis saya angel, saéngga ngeculake wong-wong mau kanggo ngembangake keahliane.

Kaahlian kerajinan sing isih urip nganti saiki dumunung ing Jepara, Kutha Kudus. Pengrajin Jepara mahir banget terkenal lan tahan nganti saiki. Pusat manufaktur Gebyok dumunung ing kutha Jepara, kang dumunung ing distrik Kudus. Nanging ora berarti Jepara tetep tradisi suci. Jepara uga duwe tradhisi ukir lawas. Yen pematung iku Kiai The Ling Sing, guru ukir Jepara yaiku Tji Wie Gwan utawa Sun Ging Badar Duwung. Salah sawijining karya Tji Wie Gwan bisa ditemokake ing ornamen masjid ing Mantingan sing dibangun taun 1559. Banjur Sunging Badar Duwung mulang ukiran kerajinan kayu kanggo warga Jeporo

ORDER

Silahkan menghubungi di nomor yang tertera pada website kami, kami menyediakan beberapa cara pembayaran untuk memudahkan anda.

Online Shop

Anda bisa membayar/memesan dengan cara Transfer BANK dengan ketentuan kami sebagai berikut :

  • Transfer Down Payment 50% dari total produk.
  • Kami akan buatkan Email Invoice sebagai bukti Orderan.
  • Sisa 50% akan dibayarkan ketika produk siap kirim dan anda sudah mendapatkan Foto Final dari produk yang anda pesan.

Offline Shop

Bagi Anda yang kurang percaya dengan Toko Online kami? Anda bisa datang langsung ke Kantor kami yang ada di Jepara untuk melakukan pembelian produk yang dimaksud dan anda bisa membayarnya langsung di kantor kami.

Note : Untuk pengiriman Produk lainnya kami menggunakan jasa Ekspedisi Truk yang ada di Jepara dengan harga terjangkau dan Terpercaya serta kami kirim Knack down ( terbongkar ) nanti untuk pemasangannya dari pihak Ekspedisi kami

 

tag:SIAP MELAYANI PESANAN SESUAI KEBUTUHAN ANDA beserta pemasangan, BAIK GROSIR MAUPUN ECERAN, antara lain: Jakarta,Kelapa gading,sunter,Bintaro,Bsd,Depok,Bekasi,Tambon, Banten, Ciamis, Cimanggis, Cibubur, Cirebon,Cikarang,Cirbon,Brebes,Pemalang,Pekalongan,Indramyu, Tangerang, Bekasi, Depok, Karawang, Bekasi, Bogor, Bandung, Kuningan, Sukabumi, Karanganyar, Sragen, Boyolali, Sukoharjo, Yogyakarta, Gunung Kidul

 

Produk lain Uncategorized

Rp (Hubungi CS)
Order Sekarang » SMS : 081386361900
ketik : Kode - Nama barang - Nama dan alamat pengiriman
Nama BarangJual kusen pintu jati harga murah
Harga Rp (Hubungi CS)
Lihat Detail
Rp (Hubungi CS)
Order Sekarang » SMS : 081386361900
ketik : Kode - Nama barang - Nama dan alamat pengiriman
Nama BarangGebyok di rumah ibu endah balik papan di lobang krawangan di lapis kawat nyamuk
Harga Rp (Hubungi CS)
Lihat Detail
Rp (Hubungi CS)
Order Sekarang » SMS : 081386361900
ketik : Kode - Nama barang - Nama dan alamat pengiriman
Nama BarangPemasangan Gebyok
Harga Rp (Hubungi CS)
Lihat Detail
Rp (Hubungi CS)
Order Sekarang » SMS : 081386361900
ketik : Kode - Nama barang - Nama dan alamat pengiriman
Nama BarangGebyok lebar 3 meter tinggi 270 cm
Harga Rp (Hubungi CS)
Lihat Detail
Rp (Hubungi CS)
Order Sekarang » SMS : 081386361900
ketik : Kode - Nama barang - Nama dan alamat pengiriman
Nama BarangHarga gebyok lebar 3 meter
Harga Rp (Hubungi CS)
Lihat Detail
Rp (Hubungi CS)
Order Sekarang » SMS : 081386361900
ketik : Kode - Nama barang - Nama dan alamat pengiriman
Nama BarangGebyok jogja ukir tinggi 3 meter
Harga Rp (Hubungi CS)
Lihat Detail
Rp 24.000.000
Order Sekarang » SMS : 081386361900
ketik : Kode - Nama barang - Nama dan alamat pengiriman
Nama BarangJual gebyok ukir jepara dan furniture ukir
Harga Rp 24.000.000
Lihat Detail
Rp (Hubungi CS)
Order Sekarang » SMS : 081386361900
ketik : Kode - Nama barang - Nama dan alamat pengiriman
Nama BarangGebyok bali guna untuk dinding atau penyekat ruang tengah
Harga Rp (Hubungi CS)
Lihat Detail

Alamat Kami

           Rahma Jati Mebel

Nama Pemlik : Noor Rohmad

Alamat : Jalan Raya.Gemiring kidul-Nalumsari, Rt 04/04 kab.jepara, Jawa Tengah Kode: pos 59466

Rekening Bank

589601037494535 AN.NOOR ROHMAD